Бившият световен шампион в бокса Майк Тайсън е притеснен за Антъни Джошуа относно предстоящия мач на англичанина с Тайсън Фюри за титлите в тежка категория.

Двамата шампиони ще се изправят през тази година един срещу друг, за да определян абсолютен първенец в най-престижната категория, като най-вероятно е това да се случи през юни.

Ей Джей и Циганския крал са в пика на своите кариери и изглежда това е най-подходящата година за такъв паметен мач.

В подкаст Тайсън заяви, че Фюри има предимство, тъй като Джошуа до голяма степен е предвидим боксьор.

"Много ще е интересно. Джошуа има страхотен удар, но можеш да предвидиш кога ще го използва. Акциите му са телеграфни. Това е рецепта за бедствие срещу Тайсън Фюри с неговия обсег", бе експертното мнение на Железния.

Освен това Тайсън похвали настоящото ниво на категорията.

"Има страхотни бойци в тази категория. Всеки, който казва, че тя е слаба, проявява ревност. Фюри може да се бие с Уайлдър още веднъж и бих гледал отново, защото двамата са вълнуващи бойци. Уайлдър направи грешки, но важното е какво искат феновете. А Фюри е боксьор на феновете. Те го обожават. Джошуа също е голям, но Фюри притежава масата. Следват го като месия", смята американецът.

Очаква се големият бой между Джошуа и Фюри да се състои във Великобритания, е евентуалният реванш, за който ще има клауза, да е в Близкия Изток. Възможни дестинации са още САЩ и Австралия, но по-малко вероятни.