Третата битка между Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън изглежда е въпрос на време. Двамата ветерани тренират усилено, за да влязат във форма, а Холифийлд сам намекна, че преговорите за нов епизод на ринга помежду им вървят добре.

Общата възраст на двамата бивши световни шампиони в тежката категория е 110 години, но това няма да ги спре в името на благотворителността. И двамата заявиха, че са готови отново да се бият, стига да става дума за добра кауза.

"Хората му говорят с хората ми. Все още няма нещо финално, но всичко се развива в желаната посока", заяви Холифийлд, който първо победи Тайсън в 11 рунда през 1996, а по-малко от година след това отново триумфира, след като Железния Майк отхапа част от ухото му и бе дисквалифициран.

Холифийлд не се е качвал на ринга от 2011 година, когато нокаутира Бриан Нилсън в 10 рунда. Тайсън от своя страна за последно се е боксирал в официален амч преди 15 години, когато загуби от Кевин МакБрайд - една от шестте му загуби като професионалист.

"Исках да се завърна, за да покажа на децата, че ако се грижиш за тялото си още от млад, ако не придобиеш лоши навици, всичко може да бъде наред. Искам да помагам на децата чрез фондацията си", казва още Ивендър. 

57-годишният Холифийлд и до днес остава единственият боксьор, който е четирикратен световен шампион в тежката категория.