"Не е невъзможно световният шампион по бокс Антъни Джошуа да проведе задължителната си защита за пояса на IBF срещу претендента Кубрат Пулев още на 1 юни", заяви пред сайта TrafficNews мениджърът на българския боксьор - Ивайло Гоцев.

До такъв сценарий би могло да се стигне, след като съперникът на Джошуа за мача на тази дата в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк - Джарел Милър, бе уличен в употреба на допинг.

Мачът не е официално отменен, тъй като предстои отваряне и на В пробата. Но ако и тя се окаже положителна, бой няма как да има.

"Още е рано да коментираме при новата ситуация - заяви Гоцев. - С промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, сме в контакт и по принцип говорехме да направим мача през септември. Сега имаме други планове...

Не бързаме за никъде, те бързат. Така че съперникът на Джошуа за 1 юни може и да е друг. Случаят с Джени Суши не е проблем за евентуален мач на Кобрата със световния шампион. Има много варианти, които тепърва ще се обсъждат, така че не искам и не мога да влизам в подробности, и да бъда конкретен".

Двубоят на Джошуа за 1 юни ще остане в "Медисън Скуеър Гардън", независимо дали ще е срещу Милър или с някой друг. Продажбата на билети е в разгара си, залата е запазена и едва ли ще се стигне до промяна.