Легендарният боксьор Флойд Мейуедър, който завърши кариерата си без поражение на професионалния ринг, бе помолен да определи най-великите си колеги, като получи шанс да избира от 10 имена.

Докато бе гост в предаване по ESPN, Мейуедър, който се гордее с рекорда си от 50 мача и 50 победи, без никакво колебание постави себе си на първото място.

Той можеше да избира от 10 опции, като освен него там бяха Мохамед Али, Шугар Рей Леонард, Джо Люис, Шугар Рей Робинсън, Роки Марчиано, Хулио Чавес, Пърнел Уитъкър, Хенри Армстронг и Роберто Дуран.

Мнозина се изненадаха, че Мейуедър постави Мохамед Али едва на петата позиция. Али е смятан за най-великия от почти всеки фен на този спорт, но пък Флойд не е впечатлен от уменията му на ринга.

"Възхищавам се на Али заради това, което стори за афроамериканците в ера, когато никой не се застъпваше за правата им. Не мисля обаче, че е най-добър между въжетата".

На четвъртата позиция Мейуедър постави мексиканската легенда Хулио Чавес, който спечели 86 от 107-те си мача на професионалния ринг.

Третото място зае Пърнел Уитъкър, а втори след себе си, Флойд постави панамеца Роберто Дуран.

"Пърнел на два пъти победи чичо ми Роджър, също така спечели срещу Хулио, наистина е доста добър. Хулио от своя страна преди това имаше актив от 79:0, а играеше в няколко категории.

Втори след мен е Роберто Дуран. Този тип дойде от леката категория, за да спечели световна титла в средната. Той наистина е легенда", обоснова своя избор Мейуедър.