Американският боксьор Флойд Мейуедър отрече появилите се информации за негов мач в Япония на 31 декември.

Първоначалната информация бе, че срещата ще е по правилата на ММА, след това пък се твърдеше, че мачът ще е по кикбокс.

Негов съперник трябваше да е известният японски кикбоксьор Теншин Насукава.

Флойд Мейуедър е с впечатляващ рекорд от 50 победи и нито една загуба в професионлания бокс. Естествено,той не иска да записва загуба в кариерата си, а при евентуален мач по правила различни от боксовите, е твърде вероятно да доведе до поражение за американеца, който коментира ситуацията така:

"Сега, след като се прибрах у дома в САЩ след дълго и разочароващо пътуване до Токио, имам време да се обърна към вас, моите фенове и медиите във връзка с предстоящото събитие на 31 декември, което беше обявено наскоро"

Преди всичко, искам да изясня, че аз, Флойд Майуедър, никога не съм давал съгласието си за официална среща с Теншин Насукава. Всъщност (с цялото ми уважение) никога не бях чувал за него до това пътуване до Япония.

В крайна сметка, бях помолен да участвам в 9-минутен демонстративен двубой от 3 срещу противник, избран от "Rizen Fighting Federation".

Първоначално ме осведомиха, че това ще бъде демонстративен двубой пред малка група богати зрители срещу много солдино възнаграждение.

Това събитие трбяваше да бъде представно като "Специална битка" само с развлекателна цел, без каквото и да е намерение да бъде представено в официална карта, или да бъде излъчено от който и да е телевизионен канал в света.

След като пристигнах на пресконференцията, моят екип и аз бяхме напълно изненадани от новото направление на това събитие и трябваше незабавно да го прекратим.

Искам искрено да се извиня на феновете си за подвеждащата информация, обявена по време на тази пресконференция, и мога да ви уверя, че и аз бях държан в пълно неведение от споразуменията, направени без моето съгласие и одобрение.

Заради няколкото фенове сред присъстващите, които пристигнаха за тази пресконференция от цял свят, не се осмелих да вдигна скандал, да отрека всичко, което беше казано, много съжалявам за това. Аз съм пенсиониран боксьор, който изкарва много пари от изявите си, беседите и редките демонстративни битки".