Флойд Мейуедър се завръща в ринга, след като официално бе потвърден мачът му с Логан Пол през февруари 2021 г. Мястото не е уточнено, но се предполага, че боят ще е в Лас Вегас, а платеното излъчването обещава да донесе десетки милиони на двамата.

43-годишният Мейуедър се отказа през 2016-а, но отново сложи ръкавиците през 2017-а за демонстративен мач с ММА звездата Конър Макгрегър. Направи го и през 2018-а, за да се бие с японския кикбоксьор Теншин Насувака.

И в двата мача, естествено, боксовият шампион победи. Просто съперниците му не бяха боксьори.

Общото с поредното му завръщане е, че Логан Пол също не е боксьор. Това е ентусиаст - "инфлуенсър" в YouTube, който има зад гърба си един професионален мач на ринга.

Бе победен през ноември миналата година от друг YouTube-ер.

Изобщо - това няма да е боксов мач в онзи смисъл на думата, който феновете на този спорт влагат. Мейуедър се оттегли с баланс 50-0, непобеден на профиринга, и със спечелени титли в пет различни категории.

Неговото състояние се оценява на около милиард долара и се вижда, че човекът има страхотен бизнес нюх. Шоутата в последните 3-4 години може и да нямат много общо с бокса, но носят огромни приходи.

Флойд например прибра 9 милиона долара, за да нокаутира Насувака за някакви си 140 секунди...