Страстите се нажежиха, но не между боксьорите, а между техните екипи по време на официалната пресконференция преди мача между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт.

Двамата ще се изправят пред 94 000 души на "Уембли", като галата им ще бъде най-посетената на Острова от Втората световна война. Мачът им ще започне около полунощ българско време и ще може да го наблюдавате на живо по MAX Sport 2 HD.

Непобеденият до момента Тайсън Фюри, който залага шампионската титла на WBC в тежка категория, показа огромно уважение към протвиника си Дилиън Уайт.

Когато двамата се готвеха да застанат един срещу друг за традиционна снимка след пресконференцията, бащата на Тайсън бе доста ядосан от нещо и запона да крещи по човек от щаба на Уайт. Естествено, от другата страна имаше отговор и напрежението бе на лице. От двата щаба бяха готови да се нахвърлят едни срещу други.

За щастие най-спокойни в създалата се ситуация бяха двамата боксьори, които опитаха да успокоят хората си. Тайсън Фюри дори се разкрещя доста силно и започна да ръкомаха гневно.

След крясъците както неговият баща, така и хората от щаба на Дилиън Уейт се отдръпнаха. Чак тогава двамата преминаха към уж сериозните погледи, но Фюри реши да се пошегува и да погъделичка своя опонент.

Това бе посрещнато с усмивка и потупване по рамото от страна на Уайт.

Заради очевдино добрите отношения между двамата, които са били и спаринг партньори в миналото, нямаше и големи драми на самата пресконференция, нямаше го дежурният хаплив език на Тайсън Фюри.

"Хората искат да гледат крещене, закани и всякакви такива глупости. Но чуйте, защо не оставите двамата боксьори да решат всичко на ринга.

Плащат ни, за да се бием на ринга. Както аз, така и той е тук именно заради това, а не да бъдем клоуни на пресконференцията.

Изпитвам уважение, Този човек срещу мен очевидно си е заслужил мястото, свършил е своята работа, а сега очаквам един добър мач в събота вечер. Няма какво повече да кажа", сподели Фюри.

Циганския крал също така увери феновете си, че не е подценил своята подготовка, а се е готвил за този мач по същия начин, както за двубоите с Кличко и Уайлдър.

Дилиън Уайт също бе доста спокоен и дружелюбен по време на пресконференцията, а след нея той коментира възникналото напрежение така:

"Бащата на Фюри се опитваше да ме провокира. Искаше да ми се нахвърли, за да му отговоря, но аз имам уважение към по-старите хора, а и не бих направил цирк пред всички. Просто казах на Тайсън да успокои баща си, а той добре виждаше за какво става въпрос и просто му се скара".

Снимка: Getty images