Тази нощ във Флорида президентът на UFC - Дейна Уайт, ще изпълни амбициозния си план и ще проведе бойна галавечер по време на световна пандемия.

Естествено, трибуните на UFC 249 ще са празни, но жадните за спорт фенове ще могат да наблюдават 11 битки, две от тях за титли. В родния ефир Max Sport 2 ще излъчи мачовете от основната бойна карта, като програмата ще стартира в неделната сутрин, около 5 часа българско време.

Все пак един от най-големите страхове на организаторите се сбъдна и един от бойците даде положителен тест за коронавирус.

Става въпрос за бразилския ветеран Роналдо Соуса - Жакаре, който е носител на заразата. С положителни тестове са и двамата му секунданти. Жакаре трябваше да участва в един от началните мачове на вечерта, изправяйки се срещу Юрая Хол.

Въпреки положителния тест, Атлетическата комисия на Флорида е позволи UFC 249 да се проведе по план, а тримата заразени ще бъдат изолирани и наблюдавани от лекарския щаб на организацията.

Още с пристиганети си в град Джаксънвил, боецът Жакаре е бил поставен в изолация, а два дни по-късно е направен и положителния тест. Още веднага той е сигнализирал на организаторите, че има болен роднина.

Притеснителното е, че Жакаре бе част от официалния кантар, който се провеждаше с маски, ръкавици и на разстояние от поне два метра между всеки присъстващ. Въпреки тези мерки, в UFC има притеснение, че може и други бойци или хора от организационния екип да са заразени.