Бразилският ММА боец Андерсон Силва обяви края на състезателната си кариера. Легендата, известен с прозвището си "Паяка", каза "край" на 45-годишна възраст, след като отдаде повече от половината си живот на спорта.

Все още никой не може да задмине постижението му за най-дълъг период от време с титла от UFC - 2457 дни! Бразилецът бе шампион в средна категория от 2006 до 2013 година, като за този период защити титлата си общо десет пъти. Най-дългата победна серия в UFC също е негово дело и се простира в 16 последователни мача.

Силва се състезава професионално близо четвърт век, след като дебютира през 1997 година. В ММА той има 46 мача, от които е спечелил 34 (23 с нокаут, 8 след съдийско решение и 3 след предаване).

"Днес казсвам сбогом на професионалния спорт. В мир със себе си съм, дори и след загуба", заяви той, след като през уикенда отстъпи на Юрая Хол в главното събитие на UFC Fight Night.

Смесените бойни изкуства не са единствената дисциплина, в която се е пробвал като професионалист - има два мача като боксьор. Една победа и една загуба, като и в двата случая става дума за нокаут.