Една от най-големите легенди в най-престижната ММА федерация UFC - Джордж Сен-Пиер, сложи край на кариерата си.

37-годишният канадец се оттегля като един от шестимата в историята на спорта, печелили титли в две различни категории.

Той бе носител на титлите в средна и полусредна категория и напуска спорта без да е загубил отличията си. Той оваканти пояса в полусредната категория през 2013-а, когато реши да си вземе почивка от спорта след 9 успешни защити.

Сен-Пиер се завърна през 2017-а, за да победи Майкъл Биспинг и да спечели титлата в средна категория.

Малко след триумфа си, той оваканти и тази титла заради заболяването улцерозен колит, а това се оказа и последният му мач в кариерата.

Броят на двубоите му е 28, в които е записал 26 победи и само 2 загуби, последната от тях през 2007-а.

"Анонсирам оттеглянето си от UFC и смесените бойни изкуства. Ще продължа да тренирам ММА до края на живота си, но е време да спра активната си кариера. Винаги съм планирал да напусна спорта, когато самият аз реша. Изисква се много дисциплина да бъдеш шампион. Същото е и с отказването, когато все още се чувстваш добре физически и психически.

Смятам, че това е начина да се откажа - на върха, без да съм загубил поясите си в битка.

Успях да сложа отпечатък върху този спорт. Ще продължа да подобрявам ММА битките и да работя в тази насока. Завинаги ще остана фен.

Срещнах най-добрите в поколението си. Те са невероятни атлети и извадиха най-доброто от мен. Стоях срещу тези мъже и усещах как ставам по-силен, отколкото съм мечтал. Да бъда истински шампион, мерси.

Сега е ред на новата генерация шампиони, които с удоволствие ще наблюдавам!".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos