Президентът на UFC Дейна Уайт направи доста изненадваща атака срещу професионалния бокс.

Лидерът на най-голямата организация винаги се е отнасял с уважение към колегите си от бокса, като дори беше изявил желание да направи своя лига.

Изведнъж в интервю за "Спортс Илюстрейтид" Уайт се изцепи, че боксовите галавечери са "пълен боклук". Нещо повече - той заяви, че промоутърите са аматьори, а боксьорите генерират смехотворен интерес.

"Ние сме различни от бокса. Организираме битки, които всеки иска да види. Днес боксовите събития са абсолютен боклук. При нас имаме напълно уникално спортно изживяване. Едно време в бокса имаше причина да провеждат събития само в Атлантик Сити, Медисън Скуеър Гардън, Лос Анджелис или Вегас. Там имаше пари. За създаване на марка обаче никога не е ставало дума", заяви Уайт.

Той е категоричен също, че гледането на бокс е загуба на време.

"Става въпрос за получаване на възможно най-много пари. Продаваме емоции цяла нощ. В крайна сметка не искам хората да изключват телевизора и да казват, че времето е било загубено. Но в бокса, когато му бях голям фен, това се случваше редовно. Ние няма да направим това, което правят в бокса", допълни ММА босът.

Думите на Уайт веднага предизвикаха широк отзук по форумите, но все още никой от боксовите среди не му е отговорил публично.