Медиите във Великобритания се притесниха, а може би за първи път забелязаха, че Антъни Джошуа няма да е сам на ринга в "Уембли Арина" следващата събота.

А ще има и съперник там. На 12 декември българинът Кубрат Пулев ще се изправи срещу шампиона от Великобритания, за да опита да му отнеме титлите в тежката категория.

"Внимание! Кубрат Пулев тренира като Роки преди боя му с Иван Драго", написа специализираният сайт "WorldBoxingnews".

И показа снимки и видеа (някои са стари) на Кобрата от подготовки на Белмекен, в снега, с тичане в планински условия и на върхове в Пирин.

По традиция българинът се готви в базата за големите си мачове, но за британците изглежда това е особено интересно преди сблъсъка с фаворизирания Ей Джей.

В прочутата боксова лента "Роки", героят на Силвестър Сталоун отива да се бие с грамадата от мускули Драго (Долф Лунгрен) в Съветския съюз, но преди това избира да се готви не в зала в града, а сред природата, далеч от шумотевицата.

Подобни методи е използвал великият Мохамед Али във втората част от кариерата си, когато се оттегля преди мачове в планинска база в Диър Лейк, Пенсилвания.

"Грубоватият българин се готви да се изправи срещу шампиона Джошуа - пише в материала. - Използва планински тренировъчни методи, които напомнят за това как Роки Балбоа се подготвяше да се изправи срещу руската машина Иван Драго във филма."

Използвани са думи на самия Пулев, който преди няколко дни говори за "Betway Insider" по темата:

"Тичам по 10 километра в диапазона на 50-те минути в Пирин, за да работя върху издръжливостта - казва Кубрат. - Изкачвам връх "Зъбчето". Това е много голямо предизвикателство, насечена местност и терен. Въздухът е разреден.

Тренирам в световноизвестния център на Белмекен, а там има условия, каквито няма никъде другаде в Европа. Това е високопланинска база, далеч от града, където изграждаш физическа и психическа форма напълно изолиран."

Материалът на "WorldBoxingnews" продължава с очевидното: "Изглежда ние във Великобритания сме се фокусирали изцяло върху Ей Дже, но Пулев е готов. Той се чувства невероятно подготвен, натренират и се надъхва да свали от престола Джошуа."

"Никога не съм се чувствал по-добре физически и психически - цитиран е Кобрата. - Готов съм. Джошуа не е виждал съперник като мен, само това ще му кажа."