Тайсън Фюри е поставил за цел пред щаба си и агенцията Top Rank параметрите и сроковете на следващия си бой. Според ESPN, той трябва да е на 21 септември или 5 октомври в Ню Йорк, по всяка вероятност в култовата "Медисън Скуеър Гардън".

Според медията, само двама са кандидатите да застанат на ринга срещу Фюри. Единият е Кубрат Пулев, който за последно се би през март и спечели срещу румънеца Богдан Дину.

Българинът имаше куп проблеми извън ринга след този мач, свързани с една целувка, която лепна на репортерката Джени Суши. Пулев е наказан за 6 месеца без лиценз за Калифорния, но може да се бие във всеки друг щат на Америка. А и до 21 септември наказанието му тъкмо ще изтече.

Единственият друг претендент да е съперник на Фюри, в момента също е наказан. Това е Джарел Милър, наричан Голямото бебе. Той трябваше да се бие на 1 юни срещу Антъни Джошуа, но бе хванат със забранени стимуланти и няма право да се бие 6 месеца. Те изтичат в началото на октомври - навреме, за да застане срещу Фюри на 5 октомври.

Според анализа, Милър е предпочитан вариант заради глобалната му популярност, а и е американец. Това ще даде далеч по-голяма "глазура" на евентуален мач с Фюри в Щатите.

Пулев е смятан за по-техничен и различен боксьор, който може да се окаже най-неудобен досега за Тайсън Фюри. Мачът ще е последен за британеца преди реванша му срещу Дионтей Уайлдър, който се очаква най-късно през април 2020 г.