Не се мина и без напрежение и малък скандал преди боя на годината в UFC, който е утре рано сутринта наше време в Лас Вегас.

Александър Волкановски влиза в клетката за четвърта защита на титлата в категория "перо", спечелена през 2019-а срещу Макс Холоуей. Пак той ще е съперник и сега, за трети път в епична трилогия, която остава в историята на бойните спортове. Въпреки взаимното уважение, искрите си ги имаше, както подобава на среща с такъв заряд.

ВСИЧКО ПРЕДИ ГАЛАТА UFC 276>>>

Австралиецът Александър Велики, както е наричан не е губил на арената на UFC (11-0), а преди мача им роденият на Хавай съперник си позволи да го нарече с думи, които разгневиха Волкановски. Не се разбра какво точно чу той на кантара, но побесня, а след това обяви:

"Много е силен на думи, много неща опита да ми наговори... Но аз ще говоря на арената.

Ще го счупя на две и ще приключим с тази история. Аз водя танца, приятел! Не ти. Аз съм шампионът и бих те посъветвал да си мериш приказките. Но вече е късно за това и ще получиш отговор в клетката."

Ако спечели, Волкановски ще бетонира статута си на най-велик боец категория "перо" на UFC дивизията.

Холоуей пък има пет поражения, но все от асове - Дъстин Порие, Конър Макгрегър, самия Александър...

"Ние сме двамата най-добри бойци в UFC - каза Макс преди сблъсъка, като не пожела да коментира какво е казал в ухото на Волкановски. - Да, два пъти бях победен от него, той е голяма фигура и аз не крия респекта си. Но всеки знае, че да ме победиш не е лесно. Няма как да се случи трети път."

Допълнителна мотивация за Холоуей ще е, че 10-годишният му син Ръш ще е за първи път в залата, за да го гледа на живо. Той е роден на същата дата през 2012-а, на която татко му подписва първия си договор с UFC и влиза в голямата игра.

"Ще победим", каза малкият, който също бе на меренето в петък. Двамата бойци се оказаха и с напълно равно тегло - по 65.5 килограма.

В другото голямо шоу на галата UFC 276 във Вегас, Исраел Адесаня ще се изправи срещу Джаред Каноние. Гледайте и двата боя, които се очаква да са сред най-големите зрелища на годината, по MAX Sport 2 HD в неделното утро (след 5 часа българско време).