Най-великата битка в историята на UFC! Така мнозина определиха предстоящия сблъсък в австралийския град Пърт между двама шампиони - Ислам Махачев и Александър Волкановски.

Шоуто започва в 5 часа сутринта в неделя, но чаканият с огромно нетърпение главен двубой едва ли ще започне преди 7. А добрата новина е, че ще може да се гледа и в България благодарение на MAX Sport 2 HD.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ПРЕВЮ ЗА БИТКАТА>>>

Двамата шампиони ще се бият за титлата в лека категория, която е притежание на дагестанеца. Волкановски пък е най-добрият боец на UFC, независимо от категорията. Махачев заема 2-рото място в тази ранглиста.

Никога преди не сме виждали битка между първия и втория в тази класация. Това е много малко вероятно да се случи, защото често има сериозна разлика в килограмите между бойците, които са окупирали върха. Сега обаче звездите се подредиха и ще видим този чудесен дуел.

И освен че специалистите определят двубоя за номер 1 в историята на UFC, самият Махачев също даде подобна заявка.

"Дали нашата битка с Александър Волкановски е най-великата битка в историята на UFC? От спортна гледна точка, от гледна точка на бойните умения, така мисля. В края на краищата - не сме виждали битка между първите двама в ранглистата, независимо от категорията. Тази ранглиста не се прави от случайни хора. Тези хора, които я правят, са хора, които учат и гледат постиженията, нивото на уменията и качествата на бойците. Те гледат всички качества на даден боец. Гледат неговата игра в стойка, борба, граплинг, удари и всичко останало", каза дагестанецът Махачев пред медиите.

Той е фаворит на букмейкърите, но пък австралиецът Волкановски ще се радва на домакинска подкрепа от трибуните.

На кантара и двамата успяха да влязат в лимита за категорията. Ислам Махачев тежеше 70.30 килограма, а Александър Волкановски закова 70.08 килограма.