Камару Усман защити успешно за трети път титлата си в полусредна категория в UFC. Известният с прозвището си Нигерийския кошмар боец буквално разплака съперника си Гилберт Бънс, когото нокаутира в началото на третия рунд на битката помежду им, която бе основното събитие на UFC 258.

Усман спечели след поредица от прави удари в третия рунд, с която повали Бърнс, който от своя страна се разплака след загубата. Двамата с Камару са бивши съотборници, като преди време редовно се подготвяха заедно за битки в ролята на спаринг партньори. 

33-годишният Усман спечели тринадесети пореден мач в UFC, с което подобри рекорда на Жорж Сен Пиер за поредни спечелени двубои в полусредната категория.

В цялата си кариера в смесените бойни изкуства балансът на Камару е от 18 победи и 1 загуба. Единственото му поражение датира отпреди седем години.

Нигериецът има пълен комплект медали в борбата свободен стил от колежанското първенство на САЩ, където се бори за Университета Небраска Киърни. Бившият борец се занимава професионално с ММА от 2012 година насам.