Нов обрат настъпва в сагата около мача за световната титла по бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

В часовете, след като британският импресарио Еди Хърн обяви, че всичко е договорено и се чакат само подписи за бой на 20 юни в Лондон, идва ново изявление, вече от щаба на българския боксьор.

"Пулев ще се бие с Джошуа, но ще изчака търга на 3 март, защото не желае мач в Обединеното кралство - изненадващо каза Боб Аръм, легендарният промоутър, който движи нещата около Кобрата. - Няма да имаме мач във Великобритания. Там условията не са равни, а това е неприемливо за Пулев."

Очевидно, играта се играе и от двете страни. Докато британците увъртат, очаквайки евентуален "свободен коридор" да опитат да организират мач Джошуа - Тайсън Фюри, екипът около Кубрат вижда друга възможност.

На предстоящия, вече насрочен от IBF търг за правата на мача, те могат да надделеят с офертата и да изберат двубоя да е например в САЩ. А там Аръм и Ивайло Гоцев, импресариото на Пулев, са в своя територия.

"Мачът е договорен, ще е на 20 юни в Лондон, на стадиона на Тотнъм", обяви по-малко от 12 часа преди изказването на Аръм неговият колега Хърн. Без да подозира, че ответната страна готви своя удар, той призна, че остава само финализиране на договора и поставяне на подписи под него.

Сериалът продължава, като епизодите не спират да ни изненадват.

Вероятно още днес или през уикенда ще има нови обрати в "сценария".