Нови проблеми се появиха пред Антъни Джошуа в организирането на желания от него мач срещу Тайсън Фюри.

Двамата притежават всички пояси в тежката категория, като тяхното желание, а и на всички фенове е да видят сблъсък, който ще излъчи абсолютния световен шампион през 2021.

Първата пречка бе Кубрат Пулев, който бе задължителен претендент на IBF. Джошуа се справи с родния боксьор за девет рунда и още след победата предизвика Фюри. Оказа се обаче, че сега WBO настоява Джошуа да защити титлата си срещу нейния задължителен претендент - украинецът Олександър Усик.

Ако британецът откаже подобен мач, той ще трябва да оваканти пояса от WBO и така в мача му срещу Фюри няма да са заложени всичките пояси.

"Шансовете да трябва да овакантим пояса са 50 процента. Ако Световната боксова организация не иска да направи изключение и не иска да участва в най-великия мач, тогава - добре, ще овакантим. Ако решат да постъпят по такъв начин, няма проблем.

Според мен е хубаво да се съобразят със ситуацията, за да може боксът да се развива в тези тежки времена. Уважаваме всичките федерации, но сега е нужно да се направи изключение за доброто на всички", каза Еди Хърн, промоутър на Джошуа.