Президентът на елитната ММА организация UFC - Дейна Уайт, разсея всички надежди на феновете за евентуално завръщане на Хабиб Нурмагомедов.

Дагестанецът изненадващо се оттегли от спорта, като го стори с впечатляващ рекорд от 29 победи и нула загуби като професионалист.

Нурмагомедов е смятан за може би най-великият ММА боец, а в последните месеци непрестанно се появяваха слухове, че той може да размисли.

Дори самият Дейна Уайт признаваше, че прави опити да върне Хабиб в октагона, но очевидно и самият Уайт вече е разбрал, че това няма как да се случи. Явно това се е случило след последния им разговор, защото Дейна Уайт написа в Туитър:

"Ще остане 29-0! Той се отказва на 100%.

За мен бе невероятно удоволствие да работя с теб и да те гледам как се биеш, Хабиб. Благодаря ти за всичко, наслади се на всеки момент, който следва в живота ти, приятелю".

Окончателният му отказ да се завърне автоматично овакантява пояса в лека категория, който бе притежание на Хабиб.

Очаква се UFC да организира бой за тази титла през май, като все още не е ясно кои бойци ще спорят за него.

Не е особено ясно и бъдещето в личен план на Хабиб Нурмагомедов. Медиите в Русия смятат, че той ще се отдаде в развитието на кавказкия регион и създаването на следващите звезди в бойните спортове.

Сред плановете му са изграждането на нови спортни зали, както и реновиране на училищата в тези изоставени и доста западнали от икономическа гледна точка места.