Противно на обстановката в целия спортен свят, UFC нямаше никакво намерение да отлага своята галавечер, която по план трябваше да се състои на 18 април.

Президентът на най-елитната ММА верига - Дейна Уайт, бе категоричен, че шоу ще има, а бойците тренираха усилено.

Той не разкриваше къде точно ще се проведе събитието, но се обсъждаха два основни варианта - частен остров или казиното на индиански резерват.

Първоначално UFC 249 трябваше да се проведе в Ню Йорк, но заради пандемията от коронавирус това е невъзможно. Очакваната сериозна печалба от шоуто пък караше Дейна Уайт да прави всичко възможно, галата да се състои.

И изглеждаше, че той ще постигне целта си, докато не получи обаждане от "високите етажи".

Дейна Уайт е бил посъветван да отложи събитието от шефовете на компанията "Disney", която пък притежава 80% от спортния гигант ESPN.

"Всички казваха, че не мога да го направя. Мога да го направя и даже имам допълнителна локация като застраховка. Просто получих обаждане от най-високите етажи на "Disney" и ESPN, които ми казаха, че не искат да го правя. Засега партньорството ни с тях е било само страхотно и не искам да правя нещо, с което те не са съгласни. Нека бойците да са спокойни, че никой няма да остане неплатен.

Аз ще съм първият, който ще направи събитие в тази обстановка. Когато ми кажат, че сме "окей" да работим, аз съм готов още за следващата седмица. Бойците трябва да остават във форма и просто да чакат новините.

Ще направим галавечер в индианския резерват, защото те ме подкрепяха през цялото време. Инфраструктурата се изгражда в момента и те имат възможносттта да приемат бойци, които да тренират там. Ще изчакаме един месец, най-вероятно", съобщи Уайт.