Словесната престрелка между ММА бойците Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов през социалните мрежи продължава.

Омразата между тях не е тайна за никого, но след мача си през октомври и последвалите ексцесии, довели до сериозни наказания и за двамата, всичко около тях затихна.

Преди седмица обаче Конър Макгрегър сензационно обяви отказването си, а това доведе до няколко иронични поста в Туитър от страна на Хабиб, а в един от тях дагестанецът постави под съмнение думите на ирландеца, определяйки ги като поредната му циркова проява.

Конър отговори с доста скандален пост. Написа: "Приятел, жена ти е кърпа", подигравайки се с традиционната мюсюлманска бурка, която съпругата на Хабиб носи по време на сватбата им.

Това вбеси всички фенове на спорта проповядващи исляма, а Конър бързо изтри поста.

"Продължавам напред с феновете си от всякаква религия и произход. Всички религии ни карат да бъдем по-добри хора, светът е един и е за всички нас. Ще се видим в октагона".

С този пост Макгрегър опита да смекчи вината си, но и загатна за завръщане в октагона, а може би да предизвика Хабиб за реванш е била целта му.

Последва пост "Не се плаши малък страхлив плъх. Ела и се бий с мен".

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Хабиб Нурмагомедов не остана безучастен, наричайки Конър изнасилвач.

Той визира обвиненията срещу Макгрегър за изнасилване в родината му.

Отношение по темата взе и президентът на UFC Дейна Уайт.

"Следя ситуацията, а тя определено ескалира. Това разваля имиджа на организацията ни. Ще предприема нужните ходове, за да се уверя, че всичко ще се нормализира. Твърдо против съм обидите, особено на база религия или етнос".

Много фенове започнаха да мислят, че всичко това е стратегия на UFC и Конър, които искат да накарат Хабиб да приеме предложението за реванш.

Подобен мач би счупил рекорда на предишния между тях, който е №1 в историята на ММА.