Сензационен обрат в очакването на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев може да настъпи в следващите часове, след като и от двата щаба има сигнали за това, че дуелът може да пропадне.

Самият Пулев го обяви в изявление от САЩ, но часове по-рано ясните послания дойдоха от агента на Джошуа - Еди Хърн.

Британецът заговори за "Битка през лятото между Ей Джей и Тайсън Фюри", с което на практика зачерква възможността Пулев да се бие за титлата с шампиона.

Циганския крал зрелищно отне титлата във версия WBC от Дионте Уайлдър в голям мач в неделя сутрин в Лас Вегас, а Джошуа държи поясите в останалите три версии. Това би било мач на обединението на шампионите.

"Говорих с Антъни и той ясно ми каза, че иска този бой да е следващият - обясни Хърн в предаването "Weekend Sports Breakfast" по радио Talksport. - Ще направим всичко възможно да се случи още през лятото, обещавам. И Ей Джей, и Фюри, искат този бой сега. Всеки иска да го гледа.

Няма да имаме друг шанс да изправим в мач на обединението на титлите двама такива боксьори и, при това - британци. Предпочитаме боят Джошуа - Фюри да е веднага, още през лятото.

Няма да има проблем с това, че говорим с Пулев за мач през юни, защото той има същия промоутър, който работи и с Фюри - Боб Аръм. Има лесна маневра, с която да заобиколим това.

Ако Уайлдър активира клаузата за трети мач, тогава ще помислим по темата, но Тайсън също обяви, че иска бой с Джошуа."

Пред btv от Чикаго, където е в момента, Пулев потвърди за такъв сценарий и ясно показа гнева си от него.

"Еди Хърн, така, както очаквахме, иска да избягат от мач с мен и иска да играят с Фюри - обяви Кобрата. - Ние очаквахме, че той тупка топката, за да може да дойде този мач и да избяга от среща с мен. Страх ги е да излязат извън Англия и да се бият с мен. Когато казах, че и в Англия ще се бия, пак ги е страх, пак не искат. Те увъртат.

Все още нямаме подписан договор. Дават един гаден договор... Само и само да тупкат топката. И сега Хърн започна да говори за мач лятото между Джошуа и Фюри. Което означава, че бяга от мач с мен. Аз съм задължителен претендент. В момента дори вървят преговорите."

Джошуа може да откаже да се бие с Пулев, което ще направи оваканти титлата и ще даде шанс на българина за световната титла само в категория IBF срещу втория в ранглистата - поляка Ковнацки.

Разбира се, такъв бой далеч няма да има глобалното внимание, каквото би имала среща с Джошуа в Лондон.