Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са подписали договор за два мача в тежка категория помежду си, като първият от тях ще определи абсолютен световен шампион, съобщава ESPN.

Двамата световни първенци започнаха преговорите помежду си след победата на Джошуа срещу Кубрат Пулев, но чак сега се е стигнало до споразумение.

Очаква се първият мач да е през юни или юли на територията на Саудитска Арабия, като двамата бойци ще спечелят по около 100 милиона британски лири. Дестинацията не е сигурна, тъй като най-малко осем държави искат да приемат мача и в това отношение преговорите ще продължат.

Победителят ще стане първият абсолютен световен шампион от Ленъкс Люис през 1999-а.

Имаше голям риск олимпийският шампион Джошуа да загуби титлата си на WBO заради отказа си да се бие с основния претендент Олександър Усик, но от организацията наложиха на украинеца да се бие с Джо Джойс.

"Смятам, че минахме през трудната част. Работихме здраво през последните два месеца за този голям мач. Осем или девет страни се свързаха с нас за домакинство. Офертите идват от Близкия Изток, Азия източна Европа и САЩ", разкри промоутърът Еди Хърн.

Очаква се мачът между Джошуа и Фюри да е най-големият след този между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао през 2015-a.