Антъни Джошуа ще прекоси Атлантика, за да защити трите си титли в тежката категория на бокса.

Шампионът ще срещне на 1 юни Джаред Милър в Ню Йорк, обявиха официално от щаба на британеца.

Арена ще е "Медисън Скуеър Гардън", а Милър, наричан Голямото бебе, е нюйоркчанин и никога досега не се е бил за титла. Той има 23 победи и едно реми на профиринга.

Джошуа (22 победи, нула загуби) ще защитава поясите във версиите IBF, WBA и WBO, и за първи път ще боксира извън Обединеното кралство.

"Дойде моментът да отида в САЩ и да защитя титлите си - обяви самият Ей Джей. - Беше голяма чест за мен да се бия на "Уембли" и в Кардиф, на най-големите арени на Великобритания. Но е време за нова култура и предизвикателство. Ще се изправя срещу добър боксьор и още по-добър в приказките съперник."

Критики несъмнено ще има, защото фенове и боксови специалисти потриваха ръце за бой между победителя от реванша Деонтей Уайлдър - Тайсън Фюри, и шампиона. Но засега такъв сценарий ще почака.

Джошуа влиза в една от най-великите спортни арени в света, където са се боксирали гиганти като Мохамед Али, Ивендър Холифийлд, Шугар Рей Робинсън и Ленъкс Люис.

От маркетингова гледна точка ходът се оценява като брилянтен, защото така британският супер шампион ще повиши интереса към него зад Океана. Известно е, че американските спортни фенове ценят най-високо това, което виждат пред себе си, на своя телевизионен пазар в платените пакети pay per view, и нямат високо мнение за шампиони от Европа или Азия.