Кубрат Пулев официално има своя съперник за боксов мач на 23 март, след като телевизионният гигант ESPN потвърди мача в програмата си.

Той ще е срещу румънеца Богдан Дину и е част от галавечер с име Top Rank Boxing.

Билетите са между 60 и 75 долара за обикновените места, ВИП позициите около ринга ще струват близо 200 долара.

Румънецът е на 32 години, има 19 боя в профибокса зад гърба си, като загуби последния - с нокаут през ноември от Джаред Милър, който пък е следващият съперник на Антъни Джошуа.

Да, мачът не е срещу съперник с огромна репутация или за някой пояс и титла във версия от тежката категория, но пък е пробив в кариерата на Кобрата.

Това е първият му бой в Америка, и то на място, което е популярно в Щатите. Никога досега Пулев не се е качвал на ринга извън Европа, а навъртя вече 27 професионални мача в тежка категория на бокса.

Залата "Хангар" е в Коста Меса, Калифорния, южно от Лос Анджелис. Не е точно Мека на бокса, а по-скоро - популярно място за забавления, атракции, и събития от всякакви сфери.

Това е цял комплекс, в който спортните състезания и фестивалите следват цяла година, като тук има и мегаконцерти, бирени увелесения и какво ли още не.

В същата гала на 23 март в "Хангара" ще боксира и Тервел Пулев. Негов съперник ще е Брендън Джонсън (САЩ).

От три месеца Тервел се готви в Лас Вегас, а Кубрат пристигна наскоро зад Океана и започна подготовката си за срещата с Дину.

"Чувствам се здрав и тренирам със супер настроение", казва Кубрат в анонса за мача по ESPN.