Олександър Усик е официалният задължителен претендент на версията WBO за титлата в тежката категория по бокс, което го прави автоматичен първи противник на победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа. Решението е окончателно.

Украинецът трябваше да се бие с Карлос Такам през май, но отказа мача с травма. Той ще е напълно възстановен до края на годината, а евентуалната му битка за титлата с шампиона ще е през пролетта на 2020 г.

Реваншът Руис - Джошуа ще е през октомври, като мястото още не е ясно. Победителят ще се изправи срещу Усик, за да защитава три шампионски пояса в три версии. Четвъртият е притежание на американеца Дионте Уайлдър (WBC).

Така отпада вариантът Кубрат Пулев да се изправи срещу шампиона като претендент поне до втората половина на следващата година.

Това бе една от реалните цели, по които работиха Кобрата и щабът му, както и агенцията Top Rank. Сега реалистичен вариант изглежда бой срещу Тайсън Фюри през есента, но там изборът ще е между българина и американеца Джарел Милър.