Един от промоутърите на румънския боксьор Богдан Дину - Богдан Мушат, призна, че е разговарял с шефа на комисията, която ще реши съдбата на Кубрат Пулев.

Българинът бе обвинен за използване на неправомерни удари, които са му дали предимство и са спомогнали за победата на 24 март.

Човекът на Дину твърди, че шефът на комисията ще заеме тяхната страна, тъй като е съгласен с обвиненията. Това е притеснителен фактор за Кобрата, който може да има ключово влияние за решението на 14 май.

"Имаше твърде много непозволени удари от българина. При това не само в последния рунд, но и преди това. Реферът на ринга не отсъди правилно. Имаше дори запис, който за съжаление някакси изчезна, на който се чува как българинът казва на съдията при едно от прекъсванията на мача да не забравя, че трябва да спаси шоуто", споделя единият промоутър на Дину - Сорин Флоря.

"Веднага след мача имах личен разговор с президента на Атлетическата комисия на щата Калифорния. Той ми каза, че не разбира защо Дину изобщо е станал от пода при един от нокдауните. Каза ми, че ако е бил останал там, мачът е щял да приключи заради нерегламентиран удар и това действие на Пулев е щяло да бъде взето предвид.

И според него в най-лошия за нас случай тогава, изходът на мача е щял да бъде определен от резултата в картите на съдиите до момента. А към този случай двама от тях показваха абсолютно равенство и един беше дал леко предимство на Пулев. Мачът си беше равен отвсякъде.

Такива дела не се започват, ако не си сигурен, че ще ги спечелиш. Нашите американски адвокати са приготвили дебели папки с доказателства и сме спокойни и уверени в успеха си", добавя другият промоутър Мушат.

На 14 май трябва да стане ясно дали лицензът на Кобрата ще бъде върнат и какво ще се случи по казусите с жалбите от страна на Джени Суши за сексуален тормоз и на Богдан Дину за непозволени удари по време на битката между двамата и за неправомерно отсъдена победа в полза на Пулев.