Планираната за 27 февруари битка на Кубрат Пулев срещу бразилеца Жуниор дос Сантош е отменена, съобщиха организаторите на галавечерта "Триад Комбат".

Битката трябваше да се проведе в Хюстън, Тексъс, като отново регламентът му щеше да е модифицираното бойно изкуство, което съчетава елемнти от бокс с тези от смесените бойни изкуства.

Организаторите не обявиха официална причина за отлагането, но по всяка вероятност то е свързано с коронавируса и мерките срещу него.

Така родният боксьор ще трябва да почака за срещата си с Жуниор дос Сантош, който е бивш ММА шампион на UFC в тежка категория.

Кобрата вече изигра един мач във формат "Триад Комбат", като се справи без никакъв проблем с друг бивш ММА шампион - Франк Мир.

Този експериментален спорт, в който започват да се наливат сериозни средства, бредставлява битка в изправена позиция, но в триъгъле ринг и с ръкавици, наподобяващи тези, които се използват в ММА.

Ударите отново са само в ръце, няма битка на земята и борба, но пък е позволено държане, удари с отскок и удари със страничната част на дланта тип чук.