Антъни Джошуа има една-едничка загуба в кариерата си на професионален боксьор. От онзи неособено впечатляващ физически американец с мексиканско име. Точно така - Анди Руис.

31-годишният боксьор шокира Ей Джей, а и цялата боксова общественост, след като през 2019 година победи британската суперзвезда пред пълните трибуни на легендарната “Медисън Скуеър Гардън”. Тогава Руис взе и четирите световни титли в тежка категория, но само шест месеца след това ги загуби, макар да издържа 12 рунда срещу Джошуа в Саудитска Арабия.

Теглото на Руис за втория мач с Джошуа е било близо 130 килограма. Сега, година и половина по-късно и няколко дни преди завръщането си на ринга, Анди твърди, че е променен човек.

Или както сам казва - “Убих старият Анди, за да се родя отново”. Свалил е почти 25 килограма и вярва, че има какво да доказва на ринга, като иска да го направи още на 1 май срещу Крис Ареола.

Снимка: Twitter

188-сантиметровият боксьор изглежда във феноменална форма и вярва, че има най-бързите ръце в категорията. 

“Искам титлата в тежката категория повече от когато и да било. Ако тогава бях във формата, в коят осъм сега, щях да спечеля и втория мач с Джошуа. Но всичко се случва поради някаква причина. Такава е настройката ми сега. Щастлив съм, че мисля по различен начин”, казва Анди, който има 33 победи в 35 мача на професионалния ринг. 

Осъзнава, че по-рано в кариерата си не е бил достатъчно дисциплиниран, макар да победи може би най-голямото име в бокса в последните години.

 “Имам какво да доказвам. Както на хората, така и на себе си. Разочаровах много хора и трябваше да направя много промени”, обобщава той.