Тайсън Фюри се превърна в най-актуалната и разпознаваема световна звезда за няколко минути, след като стряскащо категорично повали Дионте Уайлдър и му отмъкна световната титла в тежката категория на бокса.

Британецът остава непобеден на ринга, а към него офертите тепърва ще валят. Говори се вече за спонсорски договори за десетки милиони.

Но се разбра и за три покани, които носято голям престиж, а не финансова изгода.

Неговият съратник и промоутър Франк Уорън обяви, че Доналд Тръмп е отправил покана към боксьора да посети Белия дом. Президентът на САЩ е гледал съботния мач с Уайлдър и е бил възхитен от боя. Тръмп е фен на бокса от години, като нерядко се появяваше на важни срещи, но не и след като зае поста на президент.

"Той вероятно е поканил и Уайлдър - обясни Уорън. - Не знаем за това, но Тръмп се изказа изключително ласкаво за мача и двамата състезатели. Каза, че е изумен от Фюри."

"Двама големи бойци - каза самият президент пред репортери в понеделник. - Мисля, че и двамата заслужават да ги поканим, наистина."

И официална покана вече има, поне към победителя.

В същото време Маурисио Сулиман, президентът на асоциацията WBC, чиято титла спечели Циганския крал, разкри и за друго предложение. То идва от папа Франциск, който с удоволствие би приел Фюри във Ватикана.

"Това ще бъде велико", е коментирал шефът на версията в световната боксова йерархия.

Шампионът е католик от род с корени в Ирландия, а в неговата общност (Ирландски пътешественици, както ги наричат), вярата е много важна.

В добавка, Фюри получи и покана от далеч не толкова високопоставена личност, но с не по-малък емоционален заряд за него. Оле Солскяр, мениджърът на Манчестър Юнайтед, го покани в тренировъчната база на отбора, където да изнесе мотивационна реч на играчите.

Тайсън е родом от Манчестър и не крие пристрастията си към "червените дяволи".