Хабиб Нурмагомедов, който преди няколко дни се прости с шампионския си пояс в леката категория на UFC, остава в спорта, но в друга роля. Пенсионираният шампион, приключил кариерата си без нито една загуба и с пълен актив от 29 победи в 29 мача, сега ще се захване с треньорство. 

Това заяви Люк Рокхолд - бивш шампион в средната категория на UFC, целящ да се завърне на голямата сцена. 36-годишният американец се надява да направи това именно с помощта на дагестанската звезда, който изглежда може да му даде ценни напътствия.

“Той е решил да влезе в ролята на треньор. Иска да играе важна роля в завръщането ми. Желанието му е да тръгне по пътя на баща си и да стане велик треньор”, казва Рокхолд, който не е влизал в октагона вече почти две години - последната му поява е през юли 2019 година.

Абдулманап, покойният баща на Хабиб, бе негов личен треньор.

След смъртта на Нурмагомедов-старши, самият боец бе категоричен, че не желае да продължава кариерата си, а последната си среща в UFC срещу Джъстин Гейджи изигра именно в памет на баща си, след което се оттегли.