Обърканият спортен календар повлия сериозно и на бокса, като неяснотите около най-големите мачове за годината са доста.

Докато всички българи очакват двубоя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, промоутърът Еди Хърн обяви, че има вероятност той да отпадне.

Мачът бе планиран за 20 юни в Лондон, но заради пандемията от коронавирус отлагането с няколко седмици или месеци изглежда сигурно. Думите на Хърн за тотално отпадане на мача обаче бяха притеснителни.

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър пък трябваше да изиграят епизод №3 от съперничеството си на 18 юли в Лас Вегас.

Така евентуално забавяне във времето на Джошуа - Пулев, можеше да попречи на британския шампион да проведе мечтания си мач срещу победителя от Фюри - Уайлдър в края на годината.

До пренебрегване на Пулев обаче няма да се стигне, защото стана ясно, че Фюри и Уайлдър няма да правят опити да се бият помежду си преди месец октомври.

Това призна легендарният промоутър Боб Аръм, който освен за интересите на Фюри, се грижи и за тези на Кубрат Пулев. Асистентът на Аръм - Франк Уорън, пък сподели пред ESPN.

"Да, наистина обмисляхме 18 юли, но вече няма как да стане. Заявявам го категорично.

Дори не знаем дали залата ще бъде отворена по това време. На този етап не може да гарантираме нищо. Именно заради това няма да рискуваме с дата през лятото, ще го отложим за октомври.

Къде ще тренират, няма отворени зали. Няма никакъв смисъл да коментираме подобни близки дати. Та Фюри дори не може да пътува за САЩ, замислихте ли се за този проблем.

Ами как ще продаваме билети, как ще съберем толкова хора на едно място. Абсурдно е, просто ще организираме мач през есента".

Това със сигурност означава, че мечтаният мач за обединяването на всички титли в тежката категория няма как да се състои в края на годината.

Така Антъни Джошуа едва ли ще мисли за друг двубой освен този с Кубрат Пулев.

Все още не е ясно дали двамата ще го отложат, но по всяка вероятност това ще се случи. Сега поне имат достатъчно време да го сторят.