Втора трагична новина в рамките на седмица разтърси една от най-големите легенди в света на бокса - Флойд Мейуедър.

На 58-годишна възраст почина неговият чичо и дългогодишен треньор Роджър Мейуедър. Новината е истински шок за света на бокса, а причина за смъртта на този етап не се съобщава, но се предполага, че е свързано със заболяване.

Освен като треньор на племенника си Флойд, Роджър има и сериозна кариера като боксьор.

Той записва 72 мача през 80-те и 90-те, като печели 59 от тях. Роджър Мейуедър е бил световен шампион в лека и полусредна категория.

През 1990-а той започва да тренира 13-годишния тогава Флойд, макар самият Роджър все още да е професионалист. Той остава близо до племенника си през цялата му славна кариера, макар в дадени периоди да не е в ролята на главен треньор.

Роджър има основна роля за невероятната кареира на племенника си, който се отказа с актив от 50 мача и 50 победи. Флойд също така непрестанно е в челото на класациите за най-богати спортисти, като е №1 по изкарани пари в последните 10 години.

"Моят чичо бе един от най-важните хора в живота ми. Не само на ринга, но и извън него. Той е велик шампион и един от най-добрите треньори, които светът на бокса познава. За съжаление, здравето му се влошаваше в последните години, а сега той ще може спокойно да почива в мир.

Той бе всичко за мен, както баща ми Флойд старши и другият ми чичо Джеф. Цялото ми семейство, всички около мен. Ужасна загуба за всички нас, за целия свят на бокса", написа Флойд Мейуедър.

Това е вторият смъртен случай около Флойд в последната седмица. На 11 март бившата му приятелка и майка на трите му деца - Джоси Харис, бе открита мъртва в колата си.

Embed from Getty Images