Българският боксьор Исус Ангелов след мач в албанския град Шкодра. Трагедията се разигра по време на сблъсък срещу представител на домакините в категория "перо", а албанските медии твърдят, че причината е инфаркт.

21-годишният Величков е падна в четвъртия рунд. На помощ се притекли лица от медицинския еип, които са успели да го върнат в съзнание и да го транспортират в близката болница. Там лекарите са загубили битката за жиовта му.

От Българския професионален боксов съюз заявиха пред bTV, че мачът е бил оторизиран. Очаква се официално становище на промоутъра, както и официално видео за случилото се.

"Очакваме да излязат резултатите от аутопсията, тъй като събитието не просто е трагично, а е и много тревожно с оглед на това, че става въпрос за един млад състезател", съобщи Даян Дамянович, член на УС на БПБС пред телевизията.

"Ние сме издали необходимите документи, изпратили се ги на албанските колеги, така че участието му е оторизирано, Очакваме да получим от промоутъра договора на състезателя. Днес очакваме да разговаряме и с мениджъра на състезателя, за да разберем повече подробности.

Това си е официално спортно събитие, на което е имало медицински еипи.Имало е съдии, които са проследявали за спазването на правилата. Нямам индикации да е страдал от нещо. Преминал е всички изследвания и въз основа на тях е получил лиценз от Българския професионален боксов съюз.

Не сме говорили със семейството, очакваме мениджърът да е го е направил. Ние ще го направим днес или утре", добави Дамянович.