Легендарният руски боец - Фьодор Емеляненко, се завърна с победа в oктагона. Последния император победи Чел Сонен във втория полуфинал на турнира Гран при на Bellator 208 в Ню Йорк.

Ветеранът контролираше битката през цялото време. Американецът опита да вкара няколко тежки удара, но без успех. В края на първата част Фьодор пласира страхотен ляв в брадичката на противника си, който се бе открил напълно. Сонен се просна на земята и пое серия от страховитите удари на руснака, което накара съдията да прекрати срещата.

42-годишният боец вече има 38 победи и 5 загуби в октагона. Негов съперник на финала в тежка категория на Гран при е Райън Бейдър. Битката ще бъде на 26 януари.

Чаел Сонен е един от атлетите, познати на публиката за изключителните им маркетингови способности. Този двубой не бе изключение.

"Американският гангстер" завъртя шоуто около идеята "Америка срещу Русия", като в промоционалния клип дори бе облечен като Аполо Крийд. Идеята, стана ясно в едно от интервютата, не била негова, но той нямало как да не го направи.

Въпреки агресивното промотирана на двубоя и тежките удари в клетката, двамата бойци размениха мили думи и прегръдки след като всичко бе свършило. Чеъл каза на треньорa на Емеляненко, че е страхотен в работата си и направи комплимент на руската суперзвезда за тежките и бързи удари, които раздал по време на мача.

Фьодор от своя страна подари на Сонен спортен екип и тениска за спомен, които са за сина му, а Чеъл отвърна, че сега и той му дължи подарък.

Вижте тази публикация в Instagram.