Финландският професионален боксьор в тежка категория Роберт Хелениус ще се изправи срещу бившия световен шампион Антъни Джошуа, въпреки краткото предизвестие, на 12 август в Лондон (Великобритания), след като Дилиън Уайт се провали на допинг тест.

Промоутърите от Matchroom обявиха, че 39-годишният роден в Стокхолм боксьор, който имаше мач във Финландия през уикенда, ще излезе срещу Джошуа в зала "О2 Арена", а останалата част от програмата остава непроменена.

През миналия октомври в Ню Йорк (САЩ) Хелениус загуби от друг бивш шампион в WBC Дионтей Уайлър с нокаут в първия рунд, като е далеч от най-добрите в тежка категория.

"Това не беше в сценария", каза Антъни Джошуа, който загуби титлите на WBA, WBO, IBF и IBO след поражение от украинеца Олександър Усик през септември 2021 година.

"Концентриран съм върху победата. Мога да направя крачка напред към по-големи и по-хубави неща, но има друга спирка по пътя", добави той.

Уайт отпадна за мача, тъй като в събота се разбра за "неблагоприятни аналитични констатации" след осъществения допинг контрол.

Президентът на компанията Matchroom Еди Хърн определи Роберт Хелениус като добър противник.

"Да, той загуби от Уайлдър, но това бе удар, който вероятно бе нокаутирал и кон. Той идва готов за битка. Винаги има критики, но всъщност мисля, че това ще бъде труден мач", добави Хърн.