Светът на бокса говори за предстоящия супер мач на обединяване на титли между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, но пречките преди той да се случи стават твърде много.

Първо Ей Джей трябва да победи Кубрат Пулев, освен ако българинът не се откаже от правото си да претендира за титлите (което изглежда немислимо).

Фюри пък очаква трети мач с Дионте Уайлдър, който във вторник обяви, че започва подготовка за това и няма никакво намерение да се оттегля.

Но излезе и пречка №3. Щабът на Олександър Усик изяви претенция, че преди да се пристъпва към какъвто и да е обединителен мач, Джшуа трябва да се бие с техния боксьор. Разбира се, ако защити поясите си срещу Пулев.

"Олександър няма време да чака и има своето право на мач за титлата - каза Алекс Красюк, агентът на украинския боец. - Той е претендент на WBO вече 12 месеца, сега ще изчака и боя на Джошуа с Пулев. Но после е неговият ред. И то, преди да има среща на двамата британци. Такава е хронологията и правилата."

Това означава, че ако Джошуа и Фюри изобщо спечелят предстоящите им мачове с Кобрата, Усик и Уайлдър, могат да се срещнат вероятно чак в края на 2021 г., или дори в 2022-ра.

А наскоро Циганския крал обяви, че едва ли ще чака още дълго, преди да се откаже от бокса и да се отдаде на семейството си.

Именно това е причината Еди Хърн, промоутърът на Джошуа, да опитва всякакви маневри, за да придвижи напред сблъсъка с Фюри. Той ще е "златната кокошка" в бокса, като се очаква да донесе огромни приходи и глобален интерес.

Хърн, както и легендарният импресарио Боб Аръм, знаят, че идеалният вариант за всички от икономическа гледна точка ще е Ей Джей и Тайсън да се бият още тази есен. 

Но пречките изглеждат твърде много.