Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану е боксовото шоу, което мнозина смятат, че може да засенчи дори очаквания с огромен интерес обединителен мач за световната титла между Тайсън Фюри и Олександър Усик.

Просто защото и британецът, и камерунецът разполагат с изумителна мощ, като всички прогнози сочат, че битката им тази вечер в Рияд ще завърши с тежък нокаут. Големият въпрос обаче е - кой от двамата ще бъде потърпевшият?

Галавечерта започва в 19 часа, а големият двубой ще бъде след полунощ българско време. Нито една родна телевизия не успя да вземе правата за битката, като ще може да се гледа легално единствено на платената платформa DAZN.

Двубоят безспорно е далеч по-важен за Джошуа, който се опитва отново да получи шанс да се бие за световната титла. Бившият властелин бе на път да сложи край на кариерата си след двете загуби от Усик, но след това надигра Джърмейн Франклин, нокаутира Робърт Хелениус и отказа Ото Валин.

Очакванията са, че ако успее да се справи и с Нгану, Джошуа в крайна сметка ще стигне до двубой с абсолютния световен шампион, който Фюри и Усик ще излъчат през май отново в Саудитска Арабия.

Колкото до Нгану - камерунската планина от мускули вече веднъж шокира боксовия свят. Идващият от ММА африканец има само един мач на боксовия ринг - срещу Тайсън Фюри, като дори успя да прати в нокдаун световния шампион. Циганския крал обаче успя да се изправи и да довърши двубоя, а след това спечели с разделено съдийско решение, въпреки че според мнозина именно Нгану е трябвало да грабне победата.

Камерунецът, известен с прякора си Хищника, вече заяви, че смята още веднъж да хвърли бомба на ринга. Образно казано, разбира се.

Битката Ей Джей - Нгану е насрочена за десет рунда.

Getty Images

Ей Джей има предимство от пет сантиметра в ръста (198 см е Джошуа, 193 см е Нгану), но килограмите (123.6 кг. За Нгану, 114.5 за Джошуа) и обсегът на ударите (211 см срещу 208 см.) са в полза на камерунеца.

Очакванията са британецът да бъде по-техничният от двамата, но пък опонентът му определено изглежда по-мощният. А всички са категорични, че в тежка категория всеки точен удар може да бъде последен в двубоя.

И така - Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану. Рутинна победа за бившия световен шампион или нова бомба от камерунския хищник? Шоуто изглежда сигурно.