Родни музиканти призоваха Кубрат Пулев да избере българска песен при излизането си на ринга срещу Антъни Джошуа.

Призивът на изпълнителите е част от кампанията "За повече българска музика в ефира", а Кобрата неведнъж е избирал именно родно парче преди мачовете.

Най-впечатляващият му избор бе преди мача срещу Хюи Фюри в "Арена Армеец", когато родният боксьор излезе на "Притури се планината" и съпровод от 101 каба гайди.

Върховият момент в кариерата до този момент обаче бе мача за световната титла срещу Владимир Кличко през 2014-а, когато Пулев избра "Thunderstruck" на AC/DC.

За евентуалния му мач срещу Джошуа все още няма подписан договор, но мениджърът Еди Хърн призна, че има принципна договорка и до дни ще обяват мач през юни в Лондон.

"Кубрат Пулев винаги е показвал любов към България и всичко българско. Затова се надяваме, че за този исторически мач, той отново ще избере българска песен и така ще накара милиони българи да се почувстваме горди. Вярваме, че това ще му донесе късмет.

Българският фолклор е една от запазените марки на страната ни по света. Неслучайно българска песен е изпратена в космоса, а през юни се надяваме да накара стадионът в Лондон също да притихне. Хиляди български музиканти и автори стискаме палци на Кобрата. Ще го подкрепяме без значение какво решение вземе, но много се надяваме да направи този жест към всички българи и да повярва в българската музика, както ние вярваме в него", сподели музикантът Ясен Козев, който е един от творците в инициативния комитет на кампанията.