Промоутър №1 в света на бокса - Еди Хърн, коментира мача между неговия клиент Дерек Чисора и Кубрат Пулев.

Британецът спечели двубоя в лондонската "О2 Арена", след поделени съдийски гласове, а това бе първа победа за Чисора на професионалния ринг от 2019-а насам. Той бе в серия от три поредни поражения, заради което неговият агент Един Хърн се изненада от крайния изход на битката.

Хърн, който също така се грижи и за кариерата на Антъни Джошуа призна, че мачът е бил доста равностоен, но и според него Чисора е трябвало да спечели с 2:1 гласа.

"Най-после Дерек победи. След толкова години без успех най-после едно съдийско решение отиде в негова полза. Беше много равностоен мач и можеше да се отсъди в двете посоки. Но в кариерата си Дерек има толкова много оспорвани срещи, решенията от които не са отивали в негова полза.

За мен лично Чисора победи с 2:1 рунда. Последният беше решаващ в моите очи, защото аз мисля, че той го спечели и с това си гарантира успеха в битката. Но разликата със сигурност беше само 2:1 рунда.

Не разбирам съдиите, които са посочили 116:112 в картите си, това е прекалено голямо предимство. Много се радвам, че Дерек спечели една война и напомни за най-добрите си моменти.

Пулев е боксьор от топ 15 в света, а според мен дори е в топ 10", заяви Хърн.