Дългоочакваната битка между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може и да не се състои в Лондон. По план мачът трябва да се проведе на 12 декември в английската столица, но последните действия на британското правителство вероятно ще доведат до промяна. За това призна и промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

Великобритания отново влиза в карантина за период от един месец, считано от 5 ноември, което автоматично осуети плановете за завръщане на фенове по трибуните за елитния спортни събития - било то бокс или футбол.

"Ще се опитаме да имаме фенове на битката на Ей Джей, но не е изключено и да я преместим някъде в чужбина", заяви Хърн след победата на Олександър Усик срещу Дерек Чисора. Мачът между Усик и Чисора се проведе пред празни трибуни в "Уембли Арина" в Лондон.

 "Новината за ново затваряне на страната е ужасяваща... Ние поддържаме връзка с властите, говорим по няколко пъти седмично, за да направим всичко възможно да осигурим присъствие на публика по трибуните", добавя още Хърн.

Световният шампион Джошуа и Пулев трябва да се бият в "О2 Арина", която е с капацитет от 20 000 седящи места. Разбира се, ако все пак има вариант да бъдат допуснати фенове, то те ще бъдат много по-малко, но липсата им ще донесе големи загуби за организaторите - нещо, което Хърн потвърди.

По думите му Ей Джей ще загуби милиони от липсата на фенове и съответно - на продадени билети. Mачът между двамата се влачи вече повече от половин година, като първо трябваше да се проведе на стадиона на Тотнъм през лятото, но се стигна до отлагането му заради обстоятелствата в страната.

Импресариото е застрашен от загуби в дългосрочен план, ако ситуацията с пандемията не се укроти. През 2021 година той трябва да организира британски супердвубой в тежката категория между Джошуа и Тайсън Фюри. За това събитие Хърн вече се оглежда за възможности извън Великобритания и преговаря със страни от Средния Изток, както и с Китай.

"Ако до пролетта хората не бъдат допуснати в залите и стадионите, това ще бъде огромен проблем", подчертава Хърн и добави, че на дневен ред за Джошуа е победа над Пулев, а чак след това идва Фюри.