Антъни Джошуа може да се впусне в бой срещу Дионтей Уайлдър през следващата година. Новината разкри промоутърът му Еди Хърн.

Британският боксьор се опитва да се върне на върха в тежката категория, след като бе победен за втори път от украинеца Александър Усик през август.

След като през миналата година Джошуа бе победен категорично, през тази в Саудитска Арабия се представи много по-добре, но и това не му стигна за успех срещу Усик.

След двете поредни поражения изникнаха много въпроси около кариерата на Джошуа и дали тя ще продължи. Ей Джей обаче няма намерение да окача ръкавиците. Сега планът е да направи един загряващ мач в началото на 2023-а и след него да се бие с "бронзовия бомбардировач".

Хърн уточни, че ако не се намери съперник за първия мач, Джошуа може директно да премине към супершоуто с Уайлдър.

"Изпратих на промоутъра на Уайлдър имейл през август и той ми отговори вчера. Повиках екипа му в Абу Даби, но те в момента няма как да дойдат. Евентуален мач на Джошуа с Уайлдър вероятно ще е втори през годината, но той е готов да се бие с всеки.

Ако се наложи да чака, ще премине директно към бой с Уайлдър. Всичко зависи от това кога ще се завърне на ринга", каза Хърн в интервю за DAZN.

За бой между тези двамата се говори още от 2018-а, когато те държаха световните титли, но до битка за абсолютен световен шампион така и не се стигна. Подобна беше ситуацията на Джошуа и с Фюри, като и там преговорите пропаднаха.

37-годишният Уайлдър вече има 43 победи на професионалния ринг, след като на 15 октомври се завърна и нокаутира финландеца Роберт Хелениус.