Галавечерта, на която Тервел Пулев трябваше да подгрява битката на Джарел Милър с Гбенга Олукун пропадна.

Бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 бе предвиден да боксира срещу Алфонс Мчумиатумбо (15-9-1) в един от сблъсъците на екзотичната дестинация Танзания.

Най-успешният ни боксьор в историята на полутежка категория от професионалния ринг се готвеше да замине за Африка в следващите дни, където да проведе втори мач на черния континент в кариерата си.

Преди две години той победи Викапита Мероро (30-15) именно в Дар-Ес-Салам. Сега обаче планът е променен, тъй като галавечерта в Танзания е пропаднала, информира "Тема Спорт".

Той самият потвърди, че сблъсъкът с Мчумиатумбо няма да се състои и в момента се водят преговори за участие на друго събитие, което да е през март.

"Готвех се за този съперник, но в последните дни получих информация, че галавечерта отпада. Получили са се някакви неуредици с местната телевизия, както и други организационни спънки. Трябваше да подгрявам Милър, но сега вече гледаме към следващ двубой, който да е през месец март. Случват се често такива неща в професионалния бокс, така че не е толкова голям проблем. Мениджърите ми Ивайло Гоцев и Джон Уирт вече работят около това да ме включат в друга галавечер, където да се включа и да се изявя", коментира Пулев.

За последно Тервел се боксира през май миналата година срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов (35-4-1). В Ингълууд, Калифорния българинът отстъпи с 0:3 съдийски гласа в мач, който можеше да му отвори вратите и за битка за един от големите пояси на полутежка категория. Тервел проведе силен двубой, в който обаче бе надигран от изключително опитния и рутиниран руснак.