Екипите на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа са си дали срок от 4 седмици, за да изберат новата дата и място за мача си, като една от седмиците вече е изминала. Това призна мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев, пред "Sky Sports".

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни в Лондон, на стадиона на футболния Тотнъм. Мачът обаче очаквано пропадна заради пандемията от коронавирус, а нова дата все още няма.

Няма и яснота около локацията, защото мач в Англия със сигурност ще означава празни трибуни, съответно и по-малко приходи.

На хоризонта обаче изникнаха възможности като мач на Арабския полуостров или в Хърватия, в античния римски колизеум в град Пула.

"Дадохме си 4 седмици, за да проучим възможностите за мача и да вземем най-доброто решение, останаха ни 3 седмици.

Знам, че Еди Хърн ви говори за Близкия Изток, което е една чудесна възможност. Звучи логично, защото тези страни не бяха засегнати тежко от пандемията. С правилните предпазни мерки, ще може да се организира страхотно събитие.

Именно това е водещото нещо в момента - безопасността. Не искаме да поемаме никакви излишни рискове, за които да съжаляваме.

Което решение изглежда най-логично, което ни осигурява най-добри условия предвид ситуацията, в която живеем, него ще изберем.

Все пак три седмици не са толкова малко, имаме достатъчно време да проучим всеки детайл.

Еди е наясно с моята идея за Пула. Защо точно Хърватия ли? Ами, ако погледнете картата на Европа, ще видите, че тази страна е в центъра.

Също така самото място е доста атрактивно, не забравяме и фактът, че Хърватия не бе сред най-засегнатите страни. Отново ще каже - безопасността на първо място. Не само тази на боксьорите, ами и на всеки, въвлечен в един такъв мач.

Не мислете, че вариантът Великобритания е изключен, все пак ние първоначално се бяхме съгласили на него. Джошуа бе човекът, който настояваше да се бие у дома. Все пак той е шампионът, съобразихме се.

В крайна сметка, всичко зависи от двамата боксьори на ринга. Публиката скача, пее, крещи, но всичко се решава на ринга", заяви Гоцев.