Щабовете на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са поискали отстъпка в крайния срок за преговори, за да успеят да уточнят подробностите около очаквания мач за световната титла в бокса.

За това призна ръководството на IBF - Международната боксова федерация, чиито претендент №1 е Пулев.

От асоциацията обявиха, че преговорите са в съвсем ранна фаза и вероятно ще се съгласят да дадат отсрочка за тяхното успешно завършване.

Британската страна в лицето на Еди Хърн е притеснена, че времето, което сега е дадено като краен срок - 31 януари, не е достатъчно за сложната организация на такъв двубой.

Мачът изглежда на практика сигурен за месец май в Лондон, след като и самият Джошуа обяви преди дни, че съперниците му като хронология за годината са уточнени.

А един от хората, които движат делта на българския претендент - Ивайло Гоцев, намекна пред Нова, че вариант за мача е и Истанбул. Все пак като фаворит се очертава Лондон, тъй като водещата страна - като популярност и маркетингов ефект около боя, остава Джошуа.

Олександър Усик, единственият боксьор с претенции да е преди Кубрат като следващ противник на Ей Джей, вече работи по мач срещу Джоузеф Паркър през март.

Шампионът Джошуа има намерение да се бие с българина Пулев за пояса в IBF, овакантявайки титлата във версия WBO.

След това да си върне и нея, като се бие с Усик през есента, ако и двамата са спечелили своите мачове с Кобрата и Паркър, съответно.

Едва в началото на 2021 г. може да има бой за обединение на титлите между Джошуа (ако е непобеден срещу Пулев и Усик) и спечелилия реванша през февруари между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър.