Кубрат Пулев е категоричен в едно - няма да се съгласи да отстъпи встрани, за да може Антъни Джошуа да се боксира със сънародника си Тайсън Фюри.

Българинът и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон на 20 юни, но пандемията от COVID-19 осуети този план.

Кобрата не смята да прави какъвто и да било компромис този път.

39-годишният българин е задължителен претендент на Международната боксова федерация и заяви, че няма търпение да победи Джошуа.

"Не бих приел нещо подобно. Вече го направих веднъж, при това когато не трябваше да го правя, за да може Джошуа да се бие за втори път с Анди Руис. Всичко беше против правилата, но направих компромис", обясни Пулев, цитиран от Reuters.

"Наистина не разбирам защо продължаваме да отлагаме, а просто не насрочим дата и място, за да може всичко да приключи?

Нямам търпение да спечеля този мач", казва още той.

Кубрат е категоричен, че действията на Джошуа и щаба му не са присъщи на един световен шампион. 

"Виждам, че хората се страхуват от мен и се опитват да се бият с други преди да се изправят срещу мен. Един истински световен шампион не би трябвало да действа по такъв начин. Имаш две опции - биеш се или освобождаваш титлата", категоричен е българинът.

Той нарече обявилите завръщането си на ринга Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд "истински бойци", които нямат нищо общо с Джошуа.

Българинът и британската звезда трябваше да се бият още през 2017 година в Кардиф, но тогава контузия на Пулев по време на спаринг осуети двубоя.

Снимка: Sky Sports