Най-голямата звезда на българския бокс Кубрат Пулев изглежда ще се бие с различен от предварително обявения съперник на 14 май. Тогава е галавечерта на професионалния ринг в Ингълууд, Калифорния.

Българинът трябваше да се изправи срещу Андрей Федосов (Русия), но според специализирания сайт boxrec.com, противник на Кобрата е друг боксьор - Джери Форест (САЩ).

Все още от щаба на братя Пулеви няма потвърждение за промяната.

Тервел Пулев също ще се бие на въпросната галавечер, като засега името на неговия съперник не е променено - Сергей Ковальов (Русия).

Форест е в серия от две поредни равенства, при това срещу силни съперници - китаеца Жилей Жан и американеца Майкъл Хънтър, които са състезатели от топ 10 на ранглистите в някои версии на тежката категория. Преди това го победи Карлос Такам, друго известно име в категорията.

Мачът на Кобрата ще е предпоследен в галата в Ингълууд, кръстена "Род на величие", а в главния двубой Тервел Пулев ще се изправи срещу Ковальов.

От дни братя Пулеви са в САЩ и се готвят на място за мачовете си. Кубрат не е имал бой на професионалния боксов ринг от декември 2020-а, когато бе победен в мач за титлата от Антъни Джошуа.

След това участва в новите хибридни серии Triad Combat, в които боксьори мерят сили с ММА бойци, като нокаутира бившия шампион на UFC в тежка категория Франк Мир.