Кубрат Пулев няма да седи и да си чака реда, за да се срещне с Антъни Джошуа, обяви промоутърът Ивайло Гоцев след победата на българина над Хюи Фюри в събота вечер. Кобрата убедително надви британеца в "Арена Армеец" в 12 рунда и стана претендент за титлата във версия IBF.

Преди да дойде ред на защитата на тази титла, която се държи от Джошуа, шампионът първо трябва да се бие срещу претендент за пояса в WBO. Така може да мине и повече от година, година и половина, преди да видим Пулев срещу Антъни.

Но българският боксьор има план да следва свой път и да не се съобразява изцяло с такъв мач.

"Не сме решили къде и кога ще е следващият мач, но ще е извън България - обяви Пулев на пресконференцията след боя с Фюри. - Мога да бия Джошуа, не ме притеснява. Застрашен е във всеки един момент при размяна на удари."

Гоцев намекна, че Кубрат може да се върне на ринга до 3-4 месеца, като евентуално място за такъв мач може да се окаже САЩ.

Досега Пулев не се е бил извън Европа, а брат му Тервел спечели бой в Чикаго пред силна българска агитка по-рано тази година. Двамата останаха няколко седмици зад Океана, за да проучат възможностите там.