След серията интервюта на Острова през последната седмица, Кубрат Пулев даде и специална онлайн пресконференция за родните медии.

В навечерието на големия мач срещу Антъни Джошуа и часове след кантарът, в който двамата боксьори размениха остри реплики, Кобрата сподели:

"Не мога да кажа каква точно бе причината за напрежението на кантара. Казахме си няколко неща, но това е абсолютно нормално.

Важното е как аз се чувствам, а аз се чувствам уникално. Не ме интересува той, когато един спортист е добре подготвен, това му дава увереност и самочувствие.

Ще търся победата и правилната игра. За мен е важно какво се случва на ринга, там мога да покажа капацитета си. Това което съм тренирал и целия натрупан опит.

Видях надменност в поведението му още през 2017-а. Това е негов минус, защото интелигентните хора не са надменни. Надявам се да покажа, че съм по-добър боксьор и да победя, защото иначе остава само на думи.

Усещам подкрепата, знам колко много хора в България искат да победя, аз усещам това и им благодаря. Трябва да постигна тази победа. И за мен и за баща ми, който искаше да сме боксьори с Тервел. За хората - да им вдъхнем кураж, да им върнем любовта, която ни дават.

В бокса няма театър, аз на Джошуа му казах, че не го мразя, но ще му покажа, че съм по-добър боксьор.

Той разчита на името и победите зад гърба си. Това му дава криле, но всичко се променя, мисля да променя нещата.

Не му отвърнах, защото не смятам, че това е нивото. В крайна сметка всеки иска да докаже себе си. Всеки иска да бъде по-добрият. Но не отива от устата на един световен шампион. На него вече световните титли не му отиват. И природата иска да има нов световен шампион".