Кубрат Пулев даде интервю пред американския сайт BoxingScene.com, в което говори за очакванията си преди битката за световната титла в тежка категория. Тя вече не е под съмнение, въпросът е кой ще е съперник на Кобрата през 2020 г.

Но друг интересен момент от разговора бе с мнението на българския боксьор за двубоя, който вълнува света на този спорт.

На 7 декември в Саудитска Арабия е реваншът между Анди Руис и Антъни Джошуа, от който именно Пулев чака своя противник за титлата като претендент №1 на IBF. Ако той не желае да защитава поясите срещу Кубрат, тази титла се овакантява.

"Относно мача Руис - Джошуа, виждам отново победа на мексиканеца, ако е тренирал достатъчно здраво и не е мързелувал по време на лагера си - каза Пулев. - Мисля си, че той ще победи пак. Нямам обаче идея как върви подготовката му, за него нещата се промениха доста.

Той е популярен сега, виждам доста снимки почти ежедневно, скъпи коли и други неща около него. Много сериозно медийно внимание. Ако остане фокусиран и изцяло се съсредоточи в бокса и в мача, ще спечели.

Няма да е никак лесно, защото Джоуша ще гледа различно на реванша, но един сериозен Анди Руис ще го бие за втори път. Джошуа ще има друга стратегия и се е поучил от грешките си, в това съм сигурен. Подцени много първата им среща."

На 1 юни тази година в Ню Йорк Руис сензационно отне титлите на Джошуа, въпреки че бе тотален аутсайдер на букмейкъри и експерти.